PowerPoint Spreekbeurt

spreekbeut in powerpointHeey jij daar! Wil jij jouw spreekbeurt maken met PowerPoint? Bij AlleSpreekbeurten.nl leggen wij jou uit hoe dat moet! Een spreekbeurt in PowerPoint wordt steeds populairder omdat steeds meer klaslokalen een beamer of smartboard hebben.  Lees verder voor tips (en vergeet niet heel deze pagina te lezen… onderin staat nog een filmpje dat jouw moet kunnen helpen om helemaal zelf een spreekbeurt in PowerPoint te maken)!

 1. Zoek eerst uit of jullie een beamer of smartboard hebben in de klas.Is dat zo? Prima, dan kan jij een moderne presentatie geven!
 2. Vraag aan jouw juf of meester of het goed dat je de spreekbeurt in PowerPoint doet. Als hij/zij het goed vindt, ga er dan voor!
 3. Ga je een filmpje afspelen (aanrader!)? Controleer dan of het geluid werkt, vóór je aan de spreekbeurt begint!
 4. Je kunt jouw muis gebruiken om verder te klikken (slides) binnen jouw presentatie. Je hebt hier ook handige draadloze apparaten voor.
 5. Heb je meer spreekbeurt tips nodig? Lees dan hier verder!

 

Veelgestelde vragen:

 • Ik heb geen PowerPoint, hoe kom ik daar aan?
 • PowerPoint is een programma van Microsoft. Hier moet je dus voor betalen! Vraag aan jouw ouders of toevallig ergens nog een installatie CD hebben ligggen.  Is dat niet zo? Dan kun je nog altijd PowerPoint bestellen (gewoon lekker makkelijk online!). Vraag je ouders dan om hulp. Dit programma kan heel handig zijn voor jezelf op de basisschool, maar ook later op de middelbare school. Heb je een broer(tje) en/of zus(je)? Die kunnen er ook gebruik van maken! Kan dus geen kwaad om deze online aan te schaffen.
 • Bestaat er ook een boek met tips over PowerPoint?
 • Jazeker! Wat dacht je van PowerPoint voor Dummies? Zeker handig! Ook voor jouw ouders!
 • Waarom zou ik mijn spreekbeurt in PowerPoint maken?
 • In PowerPoint is veel mogelijk. Wat dacht je van coole effecten? Of afbeeldingen in het groot (veel groter dan een poster bijvoorbeeld!). Of wat dacht je van video’s met geluid? Muziek afspelen kan dus ook! Het is gewoon een moderne manier van spreekbeurt geven!
 • Ik zit in groep 5/6/7/8, zijn spreekbeurt in PowerPoint toegestaan?
 • Dit moet je vragen aan jouw juf of meester! De meesten juffen en meesters op de basisschool, en al helemaal op de middelbare school, vinden dit prima!
 • Zijn er ook andere programma’s die hier op lijken?
 • Jazeker! Je zou ook Prezi kunnen gebruiken. Het duurt alleen wel even voor je dat door hebt en je moet een account aanmaken. Als het eenmaal af is zijn het wel erg coole spreekbeurten!
 • Is een spreekbeurt een PowerPoint moeilijk om te maken?
 • Ehhh… Dat ligt heel erg aan jou! De een vindt het heel erg makkelijk, de ander vindt het heel erg moeilijk. Wij denken dat jij dat wel moet kunnen, anders hadden wij deze pagina niet gemaakt. Het is wel even oefenen, dus start niet één dag van tevoren!
 • Zijn er ook video’s die uitleggen hoe je een presentatie maakt dan?
 • Jazeker. Zie hier onder!

 

PowerPoint spreekbeurt voorbeeld

Leuk leuk.. maar hoe ziet zo’n spreekbeurt er nou uit? Zie dit voorbeeld hier onder van een coole Lego spreekbeurt! Met andere woorden: geef mij een PowerPoint spreekbeurt voorbeeld!

Wat vond jij van deze tips? Ben je er een beetje uit gekomen? We horen graag van je hier onder in de berichten! Deel deze website ook met jouw vrienden, dan halen zij vast net als jij ook een hoog cijfer!

 

5 gedachten over “PowerPoint Spreekbeurt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.