Spreekbeurt Amerika (Verenigde Staten)

Ben jij opzoek naar een spreekbeurt over Amerika (Verenigde Staten officieel in het Nederlands of United States of America in het Engels!)? Dan zit je hier goed! AlleSpreekbeurten.nl heeft de beste Amerika (Verenigde Staten) spreekbeurt voor jou online gezet! Deze spreekbeurt is bedoeld voor basisschool scholieren van groep 5, groep 6groep 7 én groep 8. Wacht dus niet langer en lees hier jouw favoriete en informatieve spreekbeurt over Amerika!

amerika spreekbeurt

 

Spreekbeurt over Amerika

Vertel om te beginnen jouw klas en juf/meester twaarom jij jouw spreekbeurt doet over Amerika (ook wel bekend als de Verenigde Staten of afgekort: VS).  Is een van jouw ouders soms van Amerikaanse komaf? Of misschien wel allebei? Ben jij er ooit geweest, bijvoorbeeld op vakantie? Er moet wel een reden zijn waarom jij jouw spreekbeurt juist over Amerika  wilt doen… Vertel het dan aan jouw klas!  Verzamel via deze spreekbeurten website informatie over Amerika en stop deze digitaal in jouw PowerPoint of Prezi presentatie) voor je spreekbeurt.

 

Algemene informatie over Amerika

Omdat dit een landen spreekbeurt is, is het handig om een aantal feiten op een rijtje te zetten. Je vindt hier de belangrijkste informatie in cijfers hier onderin!

Taal Amerikaans (Engels)
Hoofdstad Washington D.C.
Inwoners 321.000.000 (321 miljoen)
Oppervlakte 9.826.675 km² (meer dan 200x groter dan Nederland!)
Munt Amerikaase Dollar ($)
Nationale feestdag 4 juli (4th of July)
Religie (geloof) Vooral Christelijk, maar ook Joods, Moslim en meer
Tijd 5 tot 10 uur eerder dan in Nederland (afhakelijk)
Continent Noord-Amerika
Sport American Football, basketball  en meer

spreekbeurt over amerika

 

De Amerikaanse geschiedenis

In 1492 ontdekte Columbus Amerika. Eigenlijk wilde hij naar Indië, daarom noemde hij de inheemse bevolking “indianen”. Dit betekent dus dat er vóór 1492 ook al mensen woonden in wat wij nu Amerika of de Verenigde Staten noemen.

In Amerika werd helaas ook veel slavenhandel gedreven. Daarom vochten de indianen hard tegen de Engelsen. Gelukkig werd later de slavernij weer afgeschaft.

 

De cultuur van Amerika

 

Amerika kennen wij allemaal veel van de bekende Hollywood films. Bekend zijn Amerikanen om hun fast food (Mc Donalds komt daar ook vandaan). Helaas betekent dat ook dat er in Amerika veel dikke mensen wonen (overgewicht, obesitas). Verder staan Amerikanen bekend om hun “vrijheid”. Een van de dingen die daar heel anders zijn dan in Nederland is dat veel staten het goed vinden dat je op straat loopt met een vuurwapen (zoals een pistool). Helaas heeft dit ook als gevolgd dat er regelmatig mensen worden doodgeschoten. Amerikanen staan verder ook bekend om hun grote shows. Alles moet groot en spectaculair zijn!

 

De Amerikaanse taal

De Amerikaanse taal is eigenlijk heel simpel: het is gewoon Engels. Hetzelfde als in het Verenigd Koninkrijk dus (Engels). Wel heeft de taal in Amerika ook eigen woorden en eigen spelling (soms). Je schrijft dus niet alles hetzelfde.

 

 

Amerikaanse klimaat

 

Amerika is gi-gan-tisch groot! Je kunt daarom niet zomaar zeggen dat het er warm of koud is. Of droog of regenachtig. Amerika heeft van alles: van droge en warme woestijnen tot zéér koude gebieden (Alaska).

 

Weetjes over Amerika

Hier komen weer onze bekende weetjes over onze spreekbeurten! Wist jij dat Amerika…

  • …alle sterren op de vlag van Amerika staan voor één staat?
  • …dat wil dus zeggen dat Amerika maar liefst 50 staten heeft!
  • …Amerika de grootste leger van de wereld heeft?
  • …gemiddeld 1 op de 8 Amerikanen ooit bij de McDonals heeft gewerkt?
  • …grote merken als Apple, Google en Microsoft uit Amerika komen?
  • …gemiddeld 1 op de 3 Amerikanen overgewicht heeft?

Wat vond jij van deze Amerika preekbeurt? Wij hopen dat je er iets aan had! Laat ons in de reactie dus weten wat je er van vond en ik welke groep jij zit! Omdat deze Amerika/Verenigde Staten spreekbeurt is bedoeld voor basisschool scholieren van groep 5, groep 6, groep 7 én groep 8, is het niet altijd even makkelijk om het niveau voor alle groepen even geschikt te houden! Dus… laat even in een reactie hier onder weten hoe je het vond en dan kunnen wij de spreekbeurt eventueel nog voor je aanpassen als dat nodig is! Heel veel succes met je Amerika spreekbeurt binnenkort!