Spreekbeurt Engeland

Ben jij opzoek naar de beste Engeland spreekbeurt? Stop dan met zoeken, je hebt de beste spreekbeurt over Engeland al gevonden! Deze leuke spreekbeurt over Engeland is goed voor alle leerlingen van de basisschool uit groep 5, groep 6, groep 7 en groep 8. Onderaan de pagina staan nog een paar leuke weetjes over Engeland. Begin dus maar gauw met lezen en veel succes met je spreekbeurt! Laat ook even weten wat je van de spreekbeurt vond!

 

Inleiding spreekbeurt over Engeland

Engeland ligt in Europa en het land hoort bij het Verenigd Koninkrijk. Er wonen 53 miljoen mensen in Engeland en het land is 130.395 vierkante kilometer groot. De buurlanden van Engeland zijn Ierland en Schotland. Londen is de hoofdstad van Engeland. Het eiland waar Engeland bij hoort heet Groot-Brittanie en bestaat uit Engeland, Schotland en Ierland. Nederland past drie keer in Engeland.

Spreekbeurt Engeland

Geschiedenis van Engeland

Groot-Brittannië heeft de meeste kolonies in de wereld gehad. Australië, Canada, Cyprus en Egypte zijn een paar landen die behoorden tot het Britse Rijk. Tussen 1890 en 1910 bereikte het Britse Rijk het hoogtepunt op het gebied van macht. Rond 1910 was het rijk het grootst op het gebied van oppervlakte. Voor, tijdens en na de Tweede Wereldoorlog begonnen steeds met kolonies van Engeland hun vrijheid te eisen totdat Engeland uiteindelijk geen kolonies meer had.

Hier is een filmpje met alle mooie bezienswaardigheden in de hoofdstad Londen:

 

Gesproken taal in Engeland

De taal die in Engeland wordt gesproken is Engels. Dat is een wereldtaal omdat een zeer groot deel van de wereld deze taal spreekt. In de Verenigde Staten,  Canada en Australië is Engels bijvoorbeeld ook de landstaal. Dat komt omdat deze landen vroeger kolonies waren van Engeland. Ook in veel landen waar Engels de landstaal niet is, wordt toch vaak Engels gesproken. Dat komt omdat het een wereldtaal is en het daarom vaak geleerd wordt op school. Dat is bijvoorbeeld handig als je op vakantie gaat in een andere land of later in het buitenland gaat werken. Ook zijn veel tv programma’s en films die wij in Nederland zien in het Engels gesproken.  Dat is niet in Nederland zo, maar in erg veel landen. Ook dat is een reden waarom de taal in veel landen gesproken wordt.

 

 Engelse keuken

De Engelse keuken staan bekend om het Engelse ontbijt. In de ochtend eten de Engelsen graag een warm ontbijt met witte bonen in tomatensaus, ei, worstjes, spek en toast. Soms worden er ook gebakken champions, aardappelkoekjes en geroosterde tomaat bij geserveerd. Naast het uitgebreide Engelse ontbijt, is thee ook typisch Engels. Dit wordt gezien als de nationale drank. Engelsen drinken graag sterke thee met melk. Daarnaast zijn Engelsen ook gek op mosterd op hun boterhammen. Engelse mosterd is een erg scherpe mosterd en is erg populair in Engeland. Iets anders dat Engelsen graag eten op hun boterhammen is Marmite. Dit is een kruidig smeersel dat vooral als broodbeleg wordt gebruikt. Een van de bekendste Engelse gerechten is Fish and Chips. Dit gerecht bestaat uit een gefrituurde vis met een krokant paneerlaagje en dikke frieten. Vaak doen Engelsen ook azijn op hun friet. Ook Yorkshire Pudding is een erg bekend gerecht is de Engelse keuken. Dit zijn pasteitjes met verschillende soorten vulling.

Spreekbeurt Engeland

Tradities in Engeland

Een leuke Engelse traditie is het uitgebreid vieren van je 21ste verjaardag. Het is de bedoeling dat je alle verjaardagskaarten die je hebt gehad vanaf je geboorte tot aan je 21ste levensjaar bewaart en op je 21ste verjaardag ophangt in de woonkamer. Verder wordt het gezien als een belangrijke verjaardag en wordt het erg groots gevierd.

Een andere leuke traditie die in Engeland nog steeds erg leeft is de Sunday Roast. Het is gebruikelijk dat er op zondag een uitgebreid diner wordt gegeten met familie en vrienden. Het is een afsluiter van het weekend. Op tafel staat dan vaak geroosterd vlees, gebakken aardappels of aardappelpuree, groenten en Yorkshire Pudding. De supermarkten zijn op zondag vaak al rond vier of vijf uur in de middag dicht. Ook spelen veel pubs ook in op de traditie, zij serveren op zondag vaak hun eigen Sunday Roast. Deze traditie had vroeger voor de meeste mensen een meer religieuze betekenis. Tegenwoordig gaat het voor veel mensen meer om het samenzijn met familie.

Ook kerst is een grote traditie in Engeland. Het wordt bijna over de hele wereld gevierd, maar ook de Engelsen zijn er erg gek op. De voorbereidingen beginnen al in November en het feest wordt uitgebreid gevierd. Natuurlijk hoeven de Engelsen ook niet te wachten tot Sinterklaas uit het land is.

 

Weetjes over Engeland… Wist je dat…

  • Engeland lid is van de Europese Unie, maar niet de Euro heeft? In Engeland wordt er nog altijd met de Engelse Pond betaald.
  • Het in Engeland een uur vroeger is dan in Nederland?
  • De eerste postzegel ontstond in Engeland en Ierland in het jaar 1840?
  • Engelsen vinden dat een zwarte kat geluk en een witte kat ongeluk brengt?
  • In Engeland aan de linker kant van de weg gereden wordt?

Wat vond je van de spreekbeurt over Engeland?

Wij zijn erg benieuwd wat je van de Engeland spreekbeurt vond! Laat je ons ook even weten hoe de spreekbeurt was gegaan en in welke klas je zit?  Groep 5, groep 6, groep 7 of groep 8 ? Wij zijn erg benieuwd. Engeland is namelijk een heel interessant land om over te vertellen. Dat vinden je leraar en klasgenootjes vast ook!

Vond jij Engeland een leuk onderwerp? Misschien vind jij de volgende spreekbeurten dan ook wel interessant:

 

Heb je hulp nodig bij je spreekbeurt? Lees dan deze tips over:

beoordelingen, spiekbriefjes en zenuwen

 

Een gedachte over “Spreekbeurt Engeland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.