Spreekbeurt honden

Spreekbeurt honden nodig? De allerbeste en meest complete honden spreekbeurt vind je hier bij AlleSpreekbeurten.nl! Deze spreekbeurt is bedoeld voor jongeren uit groep 5, groep 6, groep 7 én groep 8. Wij hebben geprobeerd om de spreekbeurt zo gemakkelijk en compleet mogelijk te maken, zodat jij een zo hoog mogelijk cijfer haalt! Natuurlijk kunnen wij niet alles voor je doen, het leren zul je toch echt zelf moeten doen! Lees dus snel verder en alvast heel veel succes bij het houden van jouw honden spreekbeurt! Ohja, trouwens.. we verklappen vast dat onderin ook honden weetjes te vinden zijn en meer honden informatie!

 

Waarom een honden spreekbeurt?

Het eerste dat je eigenlijk moet doen tijdens jouw spreekbeurt over honden is uitleggen waarom je voor dit spreekbeurt onderwerp hebt gekozen. Komt dit omdat jullie thuis een hond hebben? Is deze hond misschien zelfs van jou? Hoe heet jouw hond dan, wat is zijn of haar leeftijd en welk ras is het? Allemaal belangrijke en leuke dingen om te vertellen aan jouw klasgenoten en juf of meester.

 

Algemene informatie

De hond is een ondersoort van de wolf. Een mannelijke hond wordt een reu genoemd, een vrouwelijke hond is een teef. Als een hond nog jong is of pas geboren noemen wij het een puppy of een welp. Dit wil dus eigenlijk zeggen dat wolfen en honden familie van elkaar zijn. Honden zijn roofdieren, dit betekent dat zij op andere dieren jagen om te eten. Honden komen over de hele wereld voor en hebben het imago van ‘de beste vriend van de mens’. Honden zijn dan ook al duizenden jaren samen met de mens. Vaak zijn honden dan gezelschapsdieren, zoals waarschijnlijk bij de meeste honden die jij kent bij familie en vrienden. Honden kunnen ook voor andere dingen bedoeld en getraind zijn: voor blinde mensen, de politie en jagers. Honden zijn slimme dieren en kunnen dus goed getraind worden. Vaak wordt gedacht dat ‘alleen honden’ getraind kunnen worden, en katten niet. Dit is niet helemaal waar, maar honden kunnen wel erg goed leren en onthouden!

 

Zintuigen van de hond

Honden hebben een paar goed ontwikkelde en sterke zintuigen: hun oren en neus zijn erg goed. Honden kunnen goed horen, maar vooral goed ruiken.  Dit merk je ook aan waar honden voor gebruikt worden: bij het zoeken naar drugs bij vliegvelden of het vinden van mensen die vermist zijn. Dit komt omdat honden dus zo goed kunnen ruiken. Vaak wordt er gedacht dat honden alleen zwart-wit kunnen zien. Dit klopt niet, honden kunnen wel kleuren zien, maar wel anders dan mensen.

 

Hondenrassen

Er zijn veel bekende, maar ook een hoop onbekende rassen. Over heel de wereld zijn er zeker 300 verschillende rassen! Hier onder is een lijst met de bekendste hondenrassen. Kende jij deze al? Vertel hier ook zeker iets over!

 • Golden retriever
 • Dalmatiër
 • Duitse Herdershond
 • Rottweiler
 • Chihuahua
 • Labrador retriever
 • Boxer
 • Bulldog

 

Bekende honden

Er zijn ook heel veel bekende honden. Wat dacht je van Laika, de eerste hond in de ruimte? Of Lassie, een hond die bekend is van tv? Of Bobby, de hond van Kuifje? Of Pluto van Walt Disney? Of Brian Griffin uit de televisie ‘The Familiy Man’? Of Scooby-Doo van de films? Jij kent er vast een paar, vertel gerust ook wat over deze bekende honden in jouw spreekbeurt over honden.

 

Honden weetjes, wist jij dat…

 • …honden en beren eigenlijk ook familie zijn van elkaar?
 • …honden zo’n 15 jaar oud kunnen worden?
 • …er in Nederland meer dan 2 miljoen honden zijn?
 • …er meer dan 300 verschillende honden rassen zijn?
 • …honden tot wel 20 puppy’s tegelijk kunnen krijgen?
 • …honden eigenlijk prima vrienden kunnen zijn met katten?

 

Zie ook…

 

Dit was het einden van deze honden spreekbeurt voor de basisschool. De meeste kinderen op deze website zitten in groep 7 en groep 8. Maar niet allemaal! We hebben ook veel hondenliefhebbers uit groep 5 en groep 6. Wat kun je ons nog meer vertellen over jouw spreekbeurt? Hoe was het gegaan? Laat het allemaal weten in de reacties hier onderin!

21 gedachten over “Spreekbeurt honden

 1. Ik hou van katten en van honden een voor veel, dus ik vind dit echt heel leuk om te lezen en er ook dingen uit te halen voor mijn spreekbeurt, ik heb zelf een fox terrier. Dankjewel voor de spreekbeurt! heel handig! groetjes remke

 2. Ik hou meer van honden dan van katten, dus ik vind dit echt heel leuk om te lezen en er ook dingen uit te halen voor mijn spreekbeurt, ik heb zelf een fox terrier. Dankjewel voor de spreekbeurt! heel handig! groetjes Tara

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.