Spreekbeurt voetbal

Ben jij opzoek naar de beste voetbal spreekbeurt? Stop dan met zoeken, je zit hier helemaal goed! Op deze website vindt je de allerbeste spreekbeurt over voetbal. Wil je meerdere spreekbeurten voetbal? Dat is helemaal niet nodig, want wij hebben hier één goede voetbal spreekbeurt waar je vast genoeg aan hebt! Mocht je toch informatie missen, laat ons dit dan weten en wij zullen het toevoegen! Veel succes met de voorbereidingen en natuurlijk ook veel plezier! Ohja, vergeet trouwens niet om ons te laten weten wat je van de spreekbeurt vond! De leuke spreekbeurt over voetbal is geschikt voor alle leerlingen van de basisschool uit groep 5,groep 6, groep 7 en groep 8. Opzoek naar voetbal weetjes? Dan zit je hier ook al goed!
voetbal spreekbeurt

 

Waarom gaat jouw spreekbeurt over voetbal?

Spreekbeurt voetbal: voor jou klinkt het misschien allemaal heel logisch. Je moet een spreekbeurt houden en denkt gelijk aan voetbal. Dit weet jij, maar weten jouw klasgenoten en juf of meester dat ook? Waarom juist voetbal en geen hockey, tennis of judo? Of zijn er meerdere sporten die jij leuk vindt? Zit het misschien in de familie? Is jouw vader ook een voetbal liefhebber? Wat is er zo spannend aan voetbal? Zou je later profvoetballer willen worden? Dit zijn allemaal leuke vragen die je kunt vertellen tijdens je voetbal spreekbeurt.

Geschiedenis

Wanneer is voetbal ontstaan of wanneer is voetbal begonnen? Dat zijn belangrijke vragen die jij je vast eens hebt afgevraagd. Het zit zo: in de middeleeuwen hadden de Engelsen al een spel dat ‘Mob Footbal’ heette. Dit spel was anders dan het voetbal dat we nu kennen, maar leek er wel op. Ze hadden toen nog niet zo veel regels als nu, dus het was allemaal wat chaotischer. In 1863 werd de ‘Football Association’ opgericht. Dit was dan het echte begin van het voetbal zoals wij dan nu kennen. De FIFA werd in 1904 opgericht, óók in Engeland opgericht. Het is dus eigenlijk helemaal geen toeval dat de Engelsen zo goed zijn in voetbal!

 

Spelregels

Voetbal is een balsport dat wordt gespeeld tussen twee teams van 11  personen. Een team wordt in Nederland ook wel een ‘elftal’ genoemd. Dit komt dus omdat een team 11 spelers heeft: één keeper en 10 spelers. Bij professionele wedstrijden wordt er twee keer 45 minuten gespeeld. Daar tussenin zit dan 15 minuten rust/pauze. Het team of elftal dat aan het einde van de wedstrijd de meeste punten heeft, wint de wedstrijd. Bij gelijk spel (zoals 0-0 of 2-2) kunnen er meerdere dingen gebeuren. In sommige gevallen blijft het zo (zoals vaak in competities), maar bij sommige belangrijke toernooien, zoals de Champions League, het EK (Europese Kampioenschap) en het WK (Wereld Kampioenschap) kan er verlenging komen: 2 keer 15 minuten. Mocht de scoren dan nog steeds gelijk zijn, dan worden er penalty’s genomen. Bij voetbal mag alleen de keeper de bal met de hand aanraken. Andere spelers mogen dat niet! Mocht dit dan toch gebeuren, dan zal de scheidsrechter hiervoor fluiten. Dit gebeurt trouwens ook wanneer een speler een andere speler duwt of laat struikelen door bijvoorbeeld een sliding. De scheidsrechter wordt ondersteund door twee andere scheidsrechters: de grensrechters. Één van de moeilijkste spelregels bij voetbal is vaak de buitenspel regel. Check de volgende video, dan weet je zeker dat jij het weet!

Opstelling en tactieken

Over het algemeen heeft een voetbal team een vaste opstelling waarin de doelman natuurlijk altijd in het doel (goal) staat. Dit klinkt natuurlijk logisch. Maar wat doe je met de andere 10 voetballers? De coach en trainer(s) van het team maken deze belangrijke beslissing. Zij moeten de 3 ‘lijnen’ gaat verdelen: wie gaan er verdedigen, wie gaan er in het middenveld en wie gaan er in de aanval? Alle posities zijn eigenlijk even belangrijk, maar toch is het zo dat voornamelijk de aanvallers (zoals de spitsen) erg bekend zijn. Denk aan grootheden zoals Missi en Ronaldo! Zij scoren natuurlijk het vaakst en worden daardoor goed betaald (miljoenen per maand!) en komen veel op televisie. In jouw spreekbeurt is het leuk om te vertellen wat jouw positie is op het voetbalveld (als je tenminste zelf ook voetbalt!) en wie jouw favoriete speler is. Nu je daar toch over aan het nadenken bent, laat hier onder een reactie achter, dan weten wij dat ook gelijk. We zijn benieuwd!

 

Voetbal in Nederland

Voetbal is in Nederland een heel populaire sport. Er bestaan eigenlijk geen mensen die nog nooit een potje voetbal hebben gespeeld! Denk zelf maar na, zelfs de mensen die niet op een voetbalvereniging zitten ‘trappen wel eens een balletje’. Als je puur kijkt naar de echte cijfers van de KNVB (Koninklijke Nederlandse Voetbal Bond), dan zijn er in Nederland ongeveer een miljoen ‘echte’ voetballers. En ja, dat is heel veel voor een klein landje als Nederland! De Nederlandse competitie is bekend over de hele wereld met teams als Ajax, PSV en Feyenoord. Ohja, nu we het daar toch over hebben. Vergeet bij jouw spreekbeurt niet te vermelden voor welk team jij bent, en waarom! Het hoeft natuurlijk niet een Nederlands team te zijn, het mag bijvoorbeeld ook Chelsea, Barcelona of Arsenal zijn! Het Nederlandse nationale voetbalteam staat bekend als één van de beste teams ter wereld en wordt dan ook door andere landen gevreesd!

WK 2014

Voetbal spreekbeurt voor groep 5, groep 6, groep 7 en groep 8

Wat vond jij van onze website? In welke groep van de basisschool zit jij? De meeste kinderen zitten in groep 5 en groep 6. Sommige kinderen zijn ook al wat verder: zo hebben wij ook kids uit groep 7 en groep 8. En voor welke club ben jij eigenlijk? Laat dat weten in de reacties! Wij denken dat de meesten van jullie voor Ajax, PSV of Feyenoord zijn! Maar misschien ook van FC Barcelona… wij horen het graag!

Verder lezen over jouw favoriete clubs:

  • Ajax spreekbeurt
  • Feyenoord spreekbeurt (komt nog!)
  • PSV spreekbeurt (komt nog!)
  • FC Barcelona spreekbeurt (komt nog!)

24 gedachten over “Spreekbeurt voetbal

  1. Ik wil mijn spreekbeurt houden over leeuwen, als ik dit als zoekterm ingeef, krijg ik informatie over een spreekbeurt over voetbal! Kunnen jullie mij de juiste informatie verschaffen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.