Spreekbeurt spiekbriefje

Een goed spiekbriefje heeft niet te veel woorden (je moet niet gaan oplezen, zoals uit een boek!) maar ook niet te weinig (want dan had je net zo goed geen spiekbriefje kunnen gebruiken). Hoeveel precies hangt af van jouw voorbereiding en onderwerp… is het een onderwerp waar jij eigenlijk alles al van weet, dan hoef je misschien minder op te schrijven. Is het een onderwerp dat lastig is en misschien veel jaartallen bevat (zoals een geschiedenis spreekbeurt)? Dan wil je misschien meer opschrijven.

Vraag even aan jouw juf of meester hoe hij/zij vindt dat het spiekbriefje er uit hoort te zien… hoeveel woorden je mag gebruiken, hoe groot het briefje mag zijn enz. Dit kan voor leerlingen uit groep 5 anders zijn als voor leerlingen uit groep 8! Soms is het zelfs zo dat je helemaal geen spiekbriefje mag gebruiken! Zeker even navragen dus!

Hier onder volgt een voorbeeld spreekbeurt spiekbriefje. We hopen dat je hier wat aan hebt (laat dit ons dan ook weten via een reactie!). Let er alleen wel op: dit is maar een voorbeeld… jouw spreekbeurt kan er prima anders uit zien!

spiekbriefje-spreekbeurt

 

Veel succes met het behalen van jouw spreekbeurt en laat ons in een reactie weten wat je vond van onze tips. Je kunt deze website natuurlijk ook doorsturen aan jouw vrienden of toevoegen aan jouw favorieten!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.